Wintermaal

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 19:20
Bereidingswijze
Kook de aardappels 13 a 15 minuten, tot ze goed kruimig zijn. Voeg er 1 kopje melk aan toe. Pureer ze en voeg de rauwe boerenkool toe. Pak een grote koekenpan of wok.











Strooi een theelepel zout en een halve eetlepel kruidenbouillon in de droge wok en voeg er nu aan toe de ui die in ringen gesneden is en de knoflook die in 1 millimeter dunne plakjes gesneden is op een hoge vlam het vocht voor de helft weg bakken.
Snij tijdens het bakken de champions in plakken en voeg deze toe als de bodem van de wok slechts vochtig is blijf de wok nu door scheppen tot dat de champions vocht gaan los laten.
Schil dan de appel en dompelhem enige tijd onderr in waterr met citroen snij hem nu in halve maantjes of blokjes en leg de stukjes weer in citroenwater.
Droog de stukjes appel op een theedoek of keuken papier en strooi er niet meer dan een thelepel kaneel over en voeg het in de wok toe.
strooi nu de walnoten in de wok en schep het geheel nog eens om op de hoogste vlam.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarische stevig avondmaal en toch weinig calorien
Ingrediƫnten
Boerrenkool 300 gram
300 gram geschilde kruimige aardappels
1 kopje melk
1 eetlepel kruiden bouillon
100 gram walnoten
200 gram kastanjechampions
1 middel grote goudreinet
citroensap
theelepel kaneel
zout
1 ui
3 teentjes knoflook
Hulpmiddelen & keukengerei
1 grote pan
1 wok of grote koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
120931
Homepage ID
6303
Smaak
N
Teller
814
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
bakkertjedeeg