Zalmtorentjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 16:33
Bereidingswijze
laat de zalm uitlekken en verwijder graten en donkere vellen.
voeg de mayonaise toe en prak de zalm met een vork fijn.
kappertjes en fijngeknipte bieslook er door roeren.
op smaak brengen met peper, zout en citroensap
tomaat in vieren snijden, en zaad verwijderen. tomaat in kleine blokjes snijden.
1 eetlepel mayonaise met room en wat citroensap tot sausje roeren,
aardappel schillen en in dunne plakken van ca 1/2 cm snijden. schijven voorbakken in frituurvet van 160 graden, daarna afbakken op 180 graden tot ze goudgeel zijn. Op keukenpapier laten uitlekken
op bord om en om schepje zalmmengsel en aardappelplakje doen, eindigen met aardappel
garneren met tomatenblokjes, veldslablaadjes, sausje en bieslook.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke torentjes van gefrituurde aardappelschijfjes met zalmsalade er tussen
Ingrediƫnten
2 grote aardappelen
klein blikje pink salmon
1 eetlepel kappertjes
10 sprietjes bieslook
2 a 3 eetlepels mayonaise
citroensap
1 eetlepel room
zout
peper
1 tomaat
wat veldsla
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120914
Homepage ID
6193
Smaak
N
Teller
1006
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kierewiet