Risotto Morille

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 16:23
Bereidingswijze
zie omschrijving
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Morilles weken in een bodem lauw water (ongeveer 1 uur). Morilles uit vocht halen en de "morillebouillon" door een koffiefilter zeven. De morilles uitknijpen en in stukken snijden. 200 gr. risotto normaal bereiden: teentje knoflook en uitje fruiten in olijfolie. Rijst er doorheen scheppen totdat alle rijstkorrels glimmen. Scheut wiite wijn over rijst gooien en laten verdampen. Vervolgens het morillevocht in scheutjes over de rijst gieten en de rijst op een middenhoog vuur langzaam laten opweken. Gedurende de laatste vijf minuten de stukjes morille toevoegen, peper en zout. Na opdienen verse parmazaanse kaas erover strooien.
Ingrediƫnten
morilles
risotto
scheut witte wijn
2 eetlepels olijfolie
uitje
teen knoflook
parmazaanse kaas
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
koekepan
Leuke tips
direct (moet lekker warm zijn)
met een glas droge witte wijn
en een salade
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
120913
Homepage ID
5689
Smaak
N
Teller
1317
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
morilles gedurende 1 uur laten weken in een bodem lauw water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
w