gevulde courgette

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 15:19
Bereidingswijze
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Pureer het blik tomaten (zonder sap) met de provinciaalse kruiden en schenk het in de ovenschaal.
Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol het uit. Leg de helften in de tomatensaus.
Snijd het vruchtvlees klein. Bak het gehakt (met en beetje olie) rul. Voeg daarbij de courgettevulling met een teentje knoflook (kleingesneden).
Na ong. 5 min. bakken de tijm, chilipoeder en zout en peper toevoegen. Nog even laten bakken en met dit mengsel de courgettehelften vullen. Afdekken met de plakjes kaas en bestrooien met de paprikapoeder. 40 min. in de oven op 200 graden.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
250 gr. gehakt, grote courgete, 1 teen knoflook, blik tomaten, tl. chilipoeder, tl tiijm, zout en peper, 2 plakjes kaas, scheutje olijfolie, paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
Lekker met rijst
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120911
Homepage ID
6257
Smaak
P
Teller
877
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mariank