babi pangang

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 14:13
Bereidingswijze
rijst koken
Ui aanbakken, knoflook erbij. Vlees bruin bakken
Voeg suiker en ketjap toe, laat warm worden
In ander pannetje bouillonblokje in 2 dl. water oplossen, stroop erbij en tomatenpuree. Inhoud deze pan in andere gieten.

Saus inbinden met maizena
Indien boontjes, komkommer, ananas erbij: voor het inbinden toevoegen en mee opwarmen.

Smakelijk eten!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een sausje voor bij rijst. In de verte verwant aan het bekende babi pangang.
Snel klaar!
Ingrediƫnten
Bamivlees (varkenspoulet): 400-500 g
uien: 4
knoflook (-poeder)
Bruine suiker: ongeveer 3 eetlepels
Ketjap manis: ongeveer 5 eetlepels
een groot blikje tomatenpuree of heel pak gepureerde tomaten;
lepel stroop
bouillonblokje
naar wens: ananas, boontjes, komkommer
Serveren met salade en rijst
ev. maizena
Leuke tips
met salade en rijst
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120890
Homepage ID
2684
Smaak
N
Teller
834
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien in kleine stukjes snijden (knoflook indien nodig ook)
suiker en ketjap in schaaltje mengen
extra ingredienten als ananas ook klein snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
willytwee