Roergebakken Bloemkool En Tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 09:44
Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Was de gemberwortel en snijd deze fijn. Pel de knoflook en pers de teentjes uit. Halveer de peper, verwijder de zaden en snijd hem klein. Snijd de lente-uitjes in ringen. Verhit de wadjang, wok of grote braadpan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Voeg de gember, knoflook, peper en lente-uitjes toe en roerbak 2-3 minuten. Laat ze zacht, maar niet bruin worden. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak 4-6 minuten. Was en droog de tomaten, ontvel ze zo nodig en snijd ze in parten. Voeg ze met de rijstwijn, sojasaus, suiker en azijn toe en roerbak kort op hoge warmtebron tot alles goed gemengd is, Serveer direct met gekookte mie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 bloemkool, zout, 2-3 cm verse gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 1 rode of groene peper, 3 lente-uitjes, 2 eetlepels (arachide)olie, 4 (tros)tomaten, 3 eetlepels rijstwijn (evt. droge sherry), 1 ? eetlepel sojasaus, 1 theel. witte basterdsuiker, 1 ? eetlepel witte wijnazijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120852
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
498
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2