Salade Van Zomergroenten Met Mosterdkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 09:41
Bereidingswijze
Maak de kool schoon en schaaf deze fijn. Schrap de bospeentjes en snijd de mosterdkaas in luciferrepen of in kleine driehoekjes. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin. Maak voor de dressing de prei schoon, gebruik alleen het wit en snijd dit in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de prei-ringen. Voeg de azijn en honing toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Meng alle groenten met de kaas in een mooie slaschaal en schenk de dressing lauwwarm over de salade. Garneer met de geroosterde zonnebloempitten. Geef bruin stokbrood bij de salade.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
? Chinese kool, 8 bospeentjes, 4 trostomaten of 12 cherrytomaten, 300 g mosterdkaas, 50 g zonnebloempitten.

Voor de dressing : 2 dunne preien, 6 eetlepels mais of zonnebloemolie, 2 eetlepels azijn, 2-3 theelepels vloeibare honing, zout, versgemalen zwarte peper.
Leuke tips
TIP: houdt u niet van mosterdkaas, neem dan een harde geitenkaas of een gewone Goudse of Edammer kaas.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120850
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
262
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2