Bereidingswijze
Kook de schoongemaakte spruitjes 10 minuten in de bouillon. Pureer ze in de keukenmachine. Roer puree en room door de bouillon, maak de soep af met zout, peper en nootmuskaat. Voor de kaasballetjes roert u de boter met de eidooiers luchtig, werk er daarna de bloem en kaas doorheen. Vorm hiervan 25 balletjes Laat ze 5 min in de soep pocheren, de soep niet laten koken anders gaan de balletjes stuk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
375 g spruiten, 1 l bouillon, 1/8 L slagroom, nootmuskaat, peper.
Kaasballetjes: 40 g zachte boter 1 eidooier 75 g geraspte kaas, 30 g bloem, zout.
Kaasballetjes: 40 g zachte boter 1 eidooier 75 g geraspte kaas, 30 g bloem, zout.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120848
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
958
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht