Bereidingswijze
Bekleed een ingevette vorm met het vorm ontdooide bladerdeeg, bestrooi met paneermeel. Prei in ringetjes snijden en in zeef wassen. De gesnipperde ui fruiten, spekblokjes erbij en ca. 5 min. meekoken. Met vork gehakt beetje bij beetje toevoegen tot het lichtbruin is, dan de prei erdoor roeren. Zout, peperen majoraan er doorheen mengen en 5 min. laten sudderen. Het preimengsel overdoen in een vergiet en even laten uitlekken. Zure room en ma?zena tot een glad papje roeren, de eieren er door heen kloppen. Dit mengsel door de prei roeren. Doe alles over in de beklede vorm en bak de taart in een voorverwarmde oven gaar (200 ?C) in ca. 40 min.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 pakje diepvries bladerdeeg, 3 eetlepel paneermeel, 1 ? pond prei, 1 kleine ui, 1 eetlepel olie, 100 g magere spekblokjes, 350 g gehakt, zout, peper, ? eetlepel majoraan, 1 bekertje zure room, 1 eetlepel ma?zena, 2 eieren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120845
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
239
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht