erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 09:16
Bereidingswijze
De spliterwten afspoelen met heet water en opzetten met de groentenbouillon. Het pak erwtensoepgroenten en half pak geraspte wortel met de kruiden even bakken in de olie en bij de bouillon voegen. Dit anderhalf uur zacht laten trekken. Af en toe even doorroeren. Daarna de doperwten toevoegen en pureren met een staafmixer. Zout en peper naar smaak toevoegen en daarna de fijngeknipte munt. De soep serveren met de zure room.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
325 g spliterwten,
2 el olie,
1 pakje erwtensoepgroenten A.H.,
1 zakje geraspte wortel,
1 el gemalen komijn,
1 el gemalen koriander,
2 tl geraspte verse gember,
1,25 l groentebouillon,
300 g doperwten, diepvries,
zout en versgemalen peper,
1 el gehakte verse munt.
4 el zure room
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer.
Leuke tips
Warm stokbrood met roomboter.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120836
Homepage ID
3710
Smaak
N
Teller
1252
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
tamiam