Rode Kool Met Kastanjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 09:13
Bereidingswijze
Bak het spek uit in een ruime braadpan tot dit goudbruin ziet en fruit in het vrijgekomen vet de ui gaar en roer er dan de kool door. Laat alles met deksel op de pan 10 minuten door sudderen. Voeg de wijn, bouillon, kruiden en appel toe en laat het ongeveer 1 uur verder stoven. Voeg dan de kastanje toe en warm het geheel goed door. Als nog niet al het vocht is geabsorbeerd, licht binden met aangemengd aardappelmeel. Breng op smaak met ruim peper en wat zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 kg rode kool
100 g dobbelsteentjes rookspek
1 grote gesnipperde ui
1 glas rode wijn
2 ? dl bouillon
nootmuskaat
gemalen kruidnagels
zout, peper
1 geraspte appel
500 g gepelde en gekookte kastanjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120833
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
493
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2