Roergebakken Rosbief Met Broccoli En Oestersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/08/1998 - 00:19
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hoofdgerecht of een onderdeel van een rijsttafel
Ingrediƫnten
300 gram rosbief heel dun gesneden(30 minuten in de vriezer leggen)
1 theelepel sherry
een eetlepel maizena
een stukjes verse gember zo groot als een walnoot, heel klein gesneden
zout peper
6 eetlepels oestersaus
olie
een ui in dunne ringen gesneden
sojasaus (chineese of japanse)
suiker
300 gram broccoli in kleine roosje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120828
Homepage ID
5935
Smaak
N
Teller
1249
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
marineer de rosbief een half uur in twee eetlepels olie,sherry,3 eetlepels oestersaus en twee eetlepels sojasaus en een theelepel suiker.
Maak in een braadpan of wok de olie heet en bak daar de gember in tot hij geurt. Dit gaat heel snel. Doe meteen de rosbief in de olie en roerbak hem snel, ongeveer drie minuten. Doe daarna de broccoli en ui erbij en eventueel nog wat olie en roerbak alles nog zes minuten.
Maak op smaak met peper en zout de rest van de oestersaus,sojasaus en nog een theelepel suiker. Maak een maizenapapje van een eetlepel maizena en een dl water en roer dit erdoor tot het bindt
smakelijk
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zebra