Bereidingswijze
- Schep de nasi goring salade op een platte schaal.
- GARNEERTIP: lekker en mooi met blaadjes sla, plakjes carambola (stervrucht) en kleine stukjes kroepoek.
- GARNEERTIP: lekker en mooi met blaadjes sla, plakjes carambola (stervrucht) en kleine stukjes kroepoek.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
(en tips voor een Oosters buffet).
Ingrediƫnten
500 gramrijst
2 zakje(s) nasi groenten gedroogd
2 stuk(s) prei
2 stuk(s) winterwortelen
1 stuk(s) paprika (rood)
4 stuk(s) gemberbolletjes
1 stuk(s) citroenen
1 deciliter(s) sinaasappelsap
4 eetlepel(s) ketjap manis (zoet)
4 eetlepel(s) olie
2 teentje(s) knoflook
0.50 eetlepel(s) sambal oelek
2 zakje(s) nasi groenten gedroogd
2 stuk(s) prei
2 stuk(s) winterwortelen
1 stuk(s) paprika (rood)
4 stuk(s) gemberbolletjes
1 stuk(s) citroenen
1 deciliter(s) sinaasappelsap
4 eetlepel(s) ketjap manis (zoet)
4 eetlepel(s) olie
2 teentje(s) knoflook
0.50 eetlepel(s) sambal oelek
Hulpmiddelen & keukengerei
- wok
Leuke tips
- TIP: de buffettafel doet heel Oosters aan als u voor de kleuren rood, goud en zwart kiest. Dek de tafel bijvoorbeeld met een rood kleed en versier dit met een goudkleurig lint. Zet op de achtergrond een schaal of mand met exotisch fruit (ananas, kokosnoot, mango, kiwi, banaan). Heel leuk zijn Oosterse versieringen zoals waaiertjes of Chinese lampionnetjes. Papieren waaiertjes in feestelijke kleuren maken u tafel echt af. Ze zijn in verschillende maten te koop. Rieten waaiertjes geven een leuk Oosters accent, niet alleen als versiering maar ook als onderzetters. U vind ze in een toko. Bij een Oosters buffet horen veel kleine bijgerechtjes. Die zijn allemaal kant en klaar te koop, zodat u daar geen extra tijd in hoef te steken. Zet de volgende gerechtjes in leuke, kleine (lotus)schaaltjes of Chinese soepkommetjes op de buffettafel, 2 - 3 verschillende soorten sambal, ketjap manis, seroendeng, atjar tjampoer en atjar tauge, kroepoek.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
120811
Homepage ID
3885
Smaak
N
Teller
3368
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Kook de rijst (liefst een dag van tevoren) gaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat de rijst goed afkoelen.
- Week de gedroogde nasi goring-groenten ca. 10 min. in 3 dl heet water.
- Maak de preien, wortels en paprika schoon.
- Snijd de preien in dunne ringen en de wortels en paprika in stukjes.
- Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
- Pers de citroen uit.
- Roer het sinaasappelsap, de ketjap en 2 el olie door het citroensap.
- Verhit 2 el olie in een wok of in een grote braadpan.
- Pers de teentjes knoflook erboven uit.
- Fruit de sambal even aan.
- Bak de prei, wortel en paprika al omscheppend ca. 3 min.
- Voeg de rijst en nasi goring groenten toe en bak de rijst al omscheppend goudbruin.
- Schep van het vuur af het sinaasappelmengsel erdoor.
- Laat de nasi goring salade afkoelen.
- Week de gedroogde nasi goring-groenten ca. 10 min. in 3 dl heet water.
- Maak de preien, wortels en paprika schoon.
- Snijd de preien in dunne ringen en de wortels en paprika in stukjes.
- Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
- Pers de citroen uit.
- Roer het sinaasappelsap, de ketjap en 2 el olie door het citroensap.
- Verhit 2 el olie in een wok of in een grote braadpan.
- Pers de teentjes knoflook erboven uit.
- Fruit de sambal even aan.
- Bak de prei, wortel en paprika al omscheppend ca. 3 min.
- Voeg de rijst en nasi goring groenten toe en bak de rijst al omscheppend goudbruin.
- Schep van het vuur af het sinaasappelmengsel erdoor.
- Laat de nasi goring salade afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht