Bereidingswijze
spinazie wassen en uit laten lekken,sjalotje snipperen.smelt de boter en fruit het sjalotje even aan,schep dan de spinazie erbij en laat deze al omroerend slinken.verkruimel het boulion tablet erboven,voeg de vermouth,3 dl water,marjoraan en gorgonzola toe.laat in 5 min de kaas smelten en de spinazie gaar worden.pers de knoflook en doe die bij de kruidenboter,goed mengen.snijd de korstjes van het brood en smeer bijde kanten in met het kruidenboter/knoflook mengsel in.snijd de sneetjes in dobbelsteentjes en bak ze in een droge koekenpan rondom bruin.pureer de soep nog even goed door.verdeel de soep over 2 borden en strooi de croutons erin.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
300 gram verse spinazie-1 sjalotje-1 el boter-1 kruidenbouliontablet-2 el vermouth-1 tl gedr. marjoraan-50 gram gorgonzola kaas-1 teen knoflook-25 gram kruidenboter-2 volkoren boterhammen-zout en peper naar smaak.
Leuke tips
lekker als maaltijd of als voorgerecht,smakelijk eten.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120806
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
836
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht