Kippenlevertjesragout met rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 15:43
Bereidingswijze
In bakpan knoflook en ui aanfruiten in boter of olijfolie, daarin de levertjes snel garen.
Erbij de paprika-stukken en de champignons. Enkele minuten laten bakken. Nu het bouillonnat eroverheen en dit kruiden met peper en zout. Deze massa nu 10 minuten laten sudderen.
Eventueel wat binden met maisena of een ander bindmiddel.
Terwijl je dit gerecht maakt kook je de rijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept


Lekker voor wie dol is op kippenlevertjes, een lekkere kippenlevertjesragout met paprika, champignons en witte rijst
Ingrediƫnten
* ca 350 gram kippenlevertjes
* 1 rode en 1 gele of groene paprika
* 250 gram champignons
* 1 grote ui
* 1 teen knoflook
* rijst (veel of minder naargelang de honger is)
* peper en zout
* bouillonblokje
* ca 200 cc water
Leuke tips
Rijst op bord, de kippenleverragout er wat op en opzij bijleggen en garneren met tomaat.
Een verse groene salade en stokbrood maken het gerecht tot een waar smulfestijn.
Smakelijk eten!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
120766
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1863
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
* levertjes in stukken snijden * paprika's in grote stukken snijden van 2 bij 2 cm. * ui fijn * knoflook zeer fijn (kern eruit halen) * champignons schoonmaken en in schijfjes * water met bouillonblok warm maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan