mosselen in romige knoflooksaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 13:45
Bereidingswijze
Laat in een ruime pan de roomboter zachtjes smelten. ( niet bruin laten worden !)
Voeg de fijngesneden sjalotjes en de geperste
knoflooktenen toe en laat dit ongeveer 5 minuten smoren. Voeg de witte wijn en de mosselen toe. Laat 5 minuten smoren.
Voeg fijngesneden peterselie, bieslook en dille toe. Roer alles zachtjes door elkaar
en voeg tot slot de slagroom toe. ( niet laten koken!)Zout en peper naar behoeven.
Als alles weer opgewarmd is binden met
maizena of allesbinder.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke gekookte mosselen in een romige knoflooksaus met sjalotjes,peterselie,dille en bieslook.
Ingrediƫnten
250 gram roomboter
1 dl droge witte wijn
3 sjalotjes
3 el. fijngesneden verse peterselie
3 el. fijngesneden verse bieslook
2 el. fijngeneden verse dille
2 knoflooktenen
1/8 slagroom
zeezout
witte peper
500 gr. vers gekookte mosselen

Ik maak altijd ruim saus, zodat ik datgene wat overblijft kan invriezen en bewaren voor iets anders.
Je kunt ook 150 gr. boter nemen in combinatie met slankroom of culiroom.
Leuke tips
Op kruimige aardappel
Op geroosterd volkorenbrood

Tip: Laat de mosselen in de pan nog een aantal
uren in de koelkast staan. Warm daarna zachtjes en goedroerend op.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
120748
Homepage ID
5933
Smaak
N
Teller
5185
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
19
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de sjalotjes fijn
Snij de bieslook. peterselie en dille fijn
pel de knoflooktenen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mjager