Bereidingswijze
1 Zeef het bakmeel met het zout in een kom. Voeg de in stukjes gesneden koude boter en 125 gr geraspte kaas toe.
2 Kneed dit geheel tot er een kruimelige massa ontstaat.
3 Voeg nu zoveel water toe als nodig is om de massa te doen samenhangen. (voeg eventueel de fijngesneden ham toe).
4 Kneed nu de massa tot er een glad en soepel deeg is verkregen.
5 Rol het deeg uit een een dikte van ruim 1 cm en steek mbv een uitsteekvormpje of een glas, deegballetjes met een diameter van ca. 5 cm.
6 Leg deze deegballetjes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat van het losgeklopte ei en bestrooi ze vervolgens met de resterende kaas.
7 Bak de scones vervolgens in ca. 15 min. gaar.
2 Kneed dit geheel tot er een kruimelige massa ontstaat.
3 Voeg nu zoveel water toe als nodig is om de massa te doen samenhangen. (voeg eventueel de fijngesneden ham toe).
4 Kneed nu de massa tot er een glad en soepel deeg is verkregen.
5 Rol het deeg uit een een dikte van ruim 1 cm en steek mbv een uitsteekvormpje of een glas, deegballetjes met een diameter van ca. 5 cm.
6 Leg deze deegballetjes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met wat van het losgeklopte ei en bestrooi ze vervolgens met de resterende kaas.
7 Bak de scones vervolgens in ca. 15 min. gaar.
Ingrediënten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 mespuntje zout
- 100 gr roomboter, goed gekoeld
- 125 gr geraspte kaas
- 1 dl koud water
- 50 gr gekookte ham, fijngesneden
- voor de afwerking: bloem, boter, 1 kleine ei, en 25 gr geraspte kaas.
- 1 mespuntje zout
- 100 gr roomboter, goed gekoeld
- 125 gr geraspte kaas
- 1 dl koud water
- 50 gr gekookte ham, fijngesneden
- voor de afwerking: bloem, boter, 1 kleine ei, en 25 gr geraspte kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
* uitsteekvormpjes
* bakplaat
* mes
* bakplaat
* mes
Leuke tips
Eet smakelijk!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
120747
Homepage ID
3159
Smaak
N
Teller
848
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# verwarm de oven voor op 220ºC.
# beboter de bakplaat.
# beboter de bakplaat.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht