Bereidingswijze
bestrijk lapje deeg met boter en snij het in 4 repen;
leg aan het eind van elke reep een eetlepel bonen- of spinaziemengsel;
rol de reepjes op tot worstjes (ingeval bonen) of rol ze op tot balletjes (ingeval spinazierondjes)
leg de worstjes en rondjes op de bakplaat;
Bak ze in ca. 15 minuten.
leg aan het eind van elke reep een eetlepel bonen- of spinaziemengsel;
rol de reepjes op tot worstjes (ingeval bonen) of rol ze op tot balletjes (ingeval spinazierondjes)
leg de worstjes en rondjes op de bakplaat;
Bak ze in ca. 15 minuten.
Vertel iets leuks over dit recept
Borrelhapjes met fillodeeg
Ingrediƫnten
voor de bonenworstjes:
scheut olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 blik pintobonen
1 kop kant en klare tomatensalsa
7 lapjes filodeeg
100 gr boter
voor de spinazierondjes:
pak diepvries spinazie
blokje feta(met zongedroogde tomaten en basilicum; anders zelf nog 6-8 gedroogde tomaten toevoegen)
7 fillodeeg lapjes
100 gr boter
scheut olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 blik pintobonen
1 kop kant en klare tomatensalsa
7 lapjes filodeeg
100 gr boter
voor de spinazierondjes:
pak diepvries spinazie
blokje feta(met zongedroogde tomaten en basilicum; anders zelf nog 6-8 gedroogde tomaten toevoegen)
7 fillodeeg lapjes
100 gr boter
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
bakplaat
kwastje om deeglapjes met boter te bestrijken
bakplaat
kwastje om deeglapjes met boter te bestrijken
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120721
Homepage ID
5615
Smaak
N
Teller
778
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen (190 graden);
vet bakplaat in;
Bonen worstjes:
Fruit ui in de olie; voeg geperste knoflooktenen toe;
voeg de uitgelekte bonen toe;
roer er de salsa door.
Spinazierondjes:
Ontdooi de spinazie;
verkruimel de feta;
door elkaar mengen
vet bakplaat in;
Bonen worstjes:
Fruit ui in de olie; voeg geperste knoflooktenen toe;
voeg de uitgelekte bonen toe;
roer er de salsa door.
Spinazierondjes:
Ontdooi de spinazie;
verkruimel de feta;
door elkaar mengen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht