Zuurkoolschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/1998 - 01:12
Bereidingswijze
oven voorverwarmen;
ovenschaal invetten;
uitje glazig fruiten in de olie;
kerrie-poeder erbij doen;
zuurkool erdoor en alles goed omroeren;
kerrie-zuurkool mengsel door de aardappelpuree doen;
het fruit en de rozijnen er door roeren;
Mengsel in de ovenschaal doen en de kaas erover strooien;
in de oven door en door warm laten worden en de kaas tot een krokant laagje laten smelten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Supersimpele zuurkoolschotel met kaas, kerrie en wijn
Ingrediƫnten
1 ui
scheutje olijfolie en om schaal in te vetten
3 eetlepels kerrie (mild curry powder van Sharwood's)
klein kopje witte wijn (Soave)
scheut melk
pak zuurkool
1 kg aardappels
geraspte mozarella
1 banaan
1 blikje ananas
kopje rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met de rest van de witte wijn!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120720
Homepage ID
5615
Smaak
N
Teller
1421
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
aardappels schillen en koken,
tot puree stampen met melk en de wijn
ui fijnsnijden
ananas in blokjes snijden
banaan in plakjes snijden
rozijnen wassen en wellen in lauwwarm water

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stholder