Bereidingswijze
Doe de olie in de pan en bak de kip aan alle kanten goed bruin.
Hak de uien en de knoflook fijn en voeg deze toe. Doe er de sambal, ketjap en citroensap bij. Voeg een beetje water toe en stoof de kip langzaam onder gesloten deksel gaar.
Hak de uien en de knoflook fijn en voeg deze toe. Doe er de sambal, ketjap en citroensap bij. Voeg een beetje water toe en stoof de kip langzaam onder gesloten deksel gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gestoofde pikante kip
Ingrediƫnten
* kip (ik gebruik zelf 1 kilo kipfilet)
* peper en zout
* 1 1/2 theelepel franse mosterd
* 6 eetlepels olie
* 2 uien
* 3 teentjes knoflook
* 2 eetlepels ketjap manis
* 2 eetlepels sambal
* citroensap
* peper en zout
* 1 1/2 theelepel franse mosterd
* 6 eetlepels olie
* 2 uien
* 3 teentjes knoflook
* 2 eetlepels ketjap manis
* 2 eetlepels sambal
* citroensap
Leuke tips
Heerlijk bij nasi of rijst met een frisse salade.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120718
Homepage ID
6031
Smaak
P
Teller
859
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kip in stukken hakken en bestrooien met peper en zout. Dan insmeren met mosterd.
Laat de stukken 2 uur marineren
Laat de stukken 2 uur marineren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht