psari marinato

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 22:14
Bereidingswijze
Pers de citroen uit en besprenkel de vis met het citroensap. Haal dan de vis door bloem.
Verhit de olie en bak de vis aan beide zijden bruin. Haal de vis uit de pan en hou ze warm. Giet de olie door een zeef en vang ze op. Maak dan de pan schoon en giet de olie terug. Bak in de olie 3 eetlepels bloem al roerend bruin. Voeg de azijn, de witte wijn, de knoflook (geperst), het tomatensap, de suiker en de kruiden (peterselie, rozemarijn en laurier) toe. Kook de saus, onder voortdurend roeren, totdat hij indikt. verwijder de takjes kruiden en de laurier.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Leg de vis op een bord en giet er de saus over.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kabeljauw in griekse tomatensaus
Ingrediƫnten
750 gram kabeljauw
1 citroen
6 eetlepels bloem
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels azijn
0,5 glas witte wijn
1,5 glas tomatensap of gezeefde tomaten
2 takjes peterselie
1 laurierblaadje
1 takje rozemarijn
2 tenen knoflook
zout en peper (naar smaak)
1 theelepel suiker
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120716
Homepage ID
5831
Smaak
N
Teller
634
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
danielle_m