Tomaten-vissoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 22:04
Bereidingswijze
Magnetronbereiding: Doe in een schaal de gezeefde tomaten, wijn, roomkaas en het verkruimelde bouillonblokje en meng dit door elkaar. Voeg de gesneden prei en bleekselderij toe en verwarm de soep op vol vermogen gedurende 6 minuten. (Bij bereiding op het vuur verwarm je alles in een pan).
Voeg dan de blokjes kabeljauw, de garnalen en de tomatenblokje toe en laat de soep afgedekt in 5 minuten op vol vermogen heet en gaar worden. Breng de soep op smaak met peper en strooi er voor het serveren de dille over.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romige vissoep, die op het vuur of in de magnetron bereid kan worden
Ingrediƫnten
200 gram kabeljauwfilet
100 gram garnalen
1 prei
2 stengels bleekselderij
2 tomaten
4 deciliter gezeefde tomaten (tomato frito)
1 bakje roomkaas met kruiden (Bressot)
1 deciliter witte wijn
1 kruidenbouillon tablet
1 eetlepel dille
peper (naar smaak)
Leuke tips
Lekker met stokbrood en een glas witte wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120715
Homepage ID
5831
Smaak
N
Teller
4051
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de kabeljauw in blokjes.
Snij de prei en de bleekselderij in dunne reepjes. Snij de tomaat (desgewenst ontveld)in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
danielle_m