Gevulde Forel Met Kruidenwijn Saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 21:43
Bereidingswijze
Snijd de puntjes van de forelfilet af.
Pureer in de keukenmachine de puntjes,
rode paprika,kerrie,room,whisky en het
ei.
Spatel de garnale door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Leg de 4 forelfilets op een bakplaat met
olie.Leg er weer een filet op met ge-
smotlten boter er boven op.
Schuif de bakplaat in een oven van 180
graden.
En bak de vis zo'n 15 min gaar.
Fruit de sjarlotjes in 100gr. boter.
Blus dit af met de wijn,visfond en de room.
Breng dit aan de kook.
Smelt in een aparte pan de 50gr. boter
en roer de bloem er door.
dit is de roux.
Giet het vocht op de roux en roer dit
goed door.
Breng dit weer aan de kook.
Voeg de kruiden toe en breng dit op smaak met peper en zout.
Verwijder de velletjes van de tomaten.
Schep de 2 filets op een warm bord.
Schenk de saus rondom en garneer de saus met de asperges en tomaatjes.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Forel:
8 forelfilets.
1 gare rode paprika
1 eetlepel kerrie
1dl room
1 scheut whisky
100 gr gekookte noorse garnalen.
1 ei
peper en zout.

Saus:
2 gehakte sjarlotjes
150 gr. boter
1 dl witte wijn
visfond
room
50 gr.bloem
1 eetlepel gehakte kevel+ peterselie
6 gehakte basilikumblaadjes
2 takjes dille
250 gr groene asperges
1 doosjes cherrytomaten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120713
Homepage ID
6013
Smaak
N
Teller
519
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wesman