Stoere Mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 20:40
Bereidingswijze
Schep de gewassen mosselen op de groente en schenk er de rode wijn over. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. De mosselen regelmatig schudden. Als alle schelpen open staan zijn de mosselen gaar.Niet onnodig fdoor laten koken want dan worden de mosselen taai. De gehakte selderij erover uitstrooien en direct opdienen met stokbrood.
Natuurlijk drinken we hierbij een glaasje rode wijn.

Succes en eetsmakelijk.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
2 kg Mosselen
1 zakje kant en klare mosselgroenten
2 tomaten
2 rode pepers
250 gr gerookt spek
3 teentjes knoflook
2 theel.paprika poeder
1 theel.cayennepeder
2 laurierblaadjes
ong. 4 dl. rode wijn
beetje verse selderij
2 uien
Hulpmiddelen & keukengerei
Mosselpan.
Leuke tips
maak er een paar lekkere sausjes bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120711
Homepage ID
5979
Smaak
P
Teller
531
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was de mosselen.De tomaten in stukjes snijden.de ui in grove stukken snijden.halveer de pepers haal de pitjes eruit en snijd deze in dunne reepjes.
Bak de spekjes in olie, als ze beginnen te bruinen, de groente zachtjes meebakken in een grote pan.De knoflook uitpersen en toeveogen.
De andere kruiden laurier bij de groente en spekjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
paulakookgraag