Griekse Schoentjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 20:35
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Smakelijk gezellig vullend gerecht. Eigenlijk niet geschikt voor mensen die willen afvallen.Een recept ook die de gangbare Griekse vakantieganger niet tegen komt.
Ingrediƫnten
6 aubergines, 1/2 kilo gehakt, 2 a 3 frijpe fijngesneden tomaten, 2 uien(fijngesneden), 1 kopje olie, 1 laurierblaadje, 1 teentje knoflook,zout-peper, olie om aubergines te bakken, Bechamel-saus, geraspte parmezaanse kaas.
Leuke tips
Vooraf aan dit gerecht een frisse Tzatziki geserveerd worden. De Tzatziki word gegeten of een sleetje stokbrood, hier bij gevoegd een salade met paprika, feta-kaas, rode uien en zwarte olijven.
Als dranke een lekkere Griekse wijn. Bijv. een wijn afkomstig van het eiland Samos.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120710
Homepage ID
6002
Smaak
N
Teller
444
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In een pan de olie verwarmen en de uien fruiten. Voeg dan het gehakt toe en al roerend 10 minuten meebakken. Voeg dan de tomaat, knoflook(uitgeperst), het laurierblaadje, zout en peper en voldoende water toe om ongeveer 1 uur te laten sudderen.
Was ondertussen de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. In het midden met een mes insnijden en in een teil met water en zout doen. 1 uur laten staan en dan laten uitlekken. In hete olie bakken en in een ovenschotel zetten. Met een lepeltje half uithollen en het auberginevlees bij het gehaktmengsel doen. met dit mengsel de aubergines vullen en met een dikke bechamelsaus afdekken. Hierover wat geraspte parmezaanse kaas strooien en zo'n 25 minuten in een niet te warme oven bakken. Warm opdienen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
grieksschoentje