Kip In Gember-Tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 15:41
Bereidingswijze
Fruit de ui in een beetje boter. Voeg de oelek toe, de ketjap, azijn, tomatenketchup en gembersap. even laten sudderen. Voeg het water toe en breng alles aan de kook. Voeg de kip toe en de vruchtjes. Bind het gerecht met wat maizena. Vuur uit en de ve-tsin toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
zoetzure saus met kip en vruchtjes
Ingrediƫnten
1 kip
1 fijngesneden ui
oelek naar smaak
2 theelepels ve-tsin
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel azijn
1/2 kopje of meer tomatenketchup (evt. gedeeltelijk vervangen door curry-saus)
2 a 3 kopjes water
1 blikje gemengde vruchtjes
gembersap
Hulpmiddelen & keukengerei
grote wok
Leuke tips
De kip is te vervangen door stukjes varkensvlees, grote garnalen of andere gebakken vis (in dit geval de saus over de vis gieten.)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120687
Homepage ID
405
Smaak
Z
Teller
877
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kip koken met kipkruiden. Kip uit de bouillon halen en al het vlees van de botten halen en in stukjes trekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja