Chinese Kippensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 15:23
Bereidingswijze
Trek de bouillon van het kippenvlees. Voeg een beetje zout toe. Snijd het vlees heel fijn en doe het terug in de bouillon.
Voeg de vermicelli toe, de djahe strooien en indien nodig nog wat zout. Wanneer de vermicelli gaar is de rijstwijn (sherry) toevoegen.
Vlak voor het opdienen de ve-tsin, de eiervlokken en de prei toevoegen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pittige kippensoep met stukjes ei
Ingrediƫnten
1 ltr. kippenbouillon, getrokken van 2 a 3 ons kippenpoulet
een handje van de dunst mogelijke vermicelli
1 theekop flinterdun gesneden prei
1 a 2 theelepels ve-tsin
een klein theelepeltje djahe of een beetje geraspte gember
1 eetlepel rijstwijn of sherry
1 a 2 eieren nodig om de eiervlokken te maken
Leuke tips
Serveren in chinese soepkommen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120685
Homepage ID
405
Smaak
P
Teller
3873
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eiervlokken:
Klop het ei (de eieren) schuimig tot het goed gemengd is. Giet de schuimige massa in een klein conservenblikje of glazen schaaltje, afsluiten met aluminiumfolie en een elastiekje. Neem een pan die iets hoger is dan het blikje. Vul de pan met zoveel water dat wanneer het blikje er in staat de eiermassa onder water staat, Breng het water aan de kook, plaats het blikje in de pan en doe het deksel erop. Stoom de eiermassa aldus 10 minuten (het water moet blijven koken)
Laat het ei afkoelen, maak de massa voorzichtig los en snijd er stukjes van ter grootte van een "vierkant" dubbeltje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja