Mexicaanse Quiche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 14:46
Bereidingswijze
Terwijl de bodem in de oven staat, de ui snipperen en de tomaat wassen en in stukjes snijden. Roer de eieren met de zure room, de peterselie, de taco-kruiden en de tabasco door elkaar. Fruit de gesnipperde ui, doe het gehakt erbij en bak het rul; verdeel dit mengsel over het inmiddels gare bladerdeeg. Strooi de kaas erover en giet het eiermengsel erover. Zet de vorm nog een half uur in de oven van 200 graden C.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
quiche van gehakt, tomaten en taco-kruiden
Ingrediƫnten
5 plakjes bladerdeeg
voor de vulling:
1 ui
3 flinke tomaten
1 potje zure room (125 ml)
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel taco-kruidenmix
enkele druppels tabasco
15 gr, boter
250 gr. mager rundergehakt
150 geraspte (pittige) kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
quiche-vorm (vlaaivorm)
Leuke tips
Serveren met een frisse salade.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120683
Homepage ID
405
Smaak
P
Teller
7834
Waardering aantal
3
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
123
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bekleed een licht beboterde quiche-vorm met het ontdooide bladerdeeg, plak de randjes met water aan elkaar en prik enkele gaatjes in het deeg. Zet de vorm een kwartier in een oven van 200 graden C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja