Salade Van Geconfijte Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 13:56
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
voorgerecht, zoet/pittig
Ingrediƫnten
half stokbrood
een teentje knoflook
50 gram boter
300 gram kipfilet
olijfolie-zout-peper
75 gram suiker
3 eetlepels rode wijnazijn
3,5 dl sinasappelsap
2 theelepels franse mosterd
400 gram gemengde salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120678
Homepage ID
5935
Smaak
P
Teller
671
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snij het stokbrood, ook de korst, in stukjes van 1,5 cm.
halveer het teentje knoflook en wrijf er een koekenpan mee in, bewaar de knoflook voor de kip
smelt de boter in de koekepan en bak hierin de blokjes brood al omschepppend goudbruin.
laat de croutons op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm
verhit 5 eetlepes olie in de koekenpan en bak hierin de stukjes kip op een hoog vuur snel bruin. voeg het uitgeknepen teentje knoflook, snufje zout en peper en de suiker toe. laat de suiker diepbruin worden (zo nu en dan een beetje roeren).
voeg de azijn en het sinasappelsap toe, voorzichtig gaat erg bruisen, de suiker wordt nu hard.
laat de harde suiker al roerend in het vocht smelten, roer de mosterd en 3 eetlepels olie erdoor. Laat afkoelen
Verdeel de salade over 6 bordjes, schep de kip en de saus erop, strooi de croutons erover.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zebra