cancha mexicana

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 13:35
Bereidingswijze
*Breng het water met de bouillon aan de kook.
*Voeg laurierblaadjes, zwarte peper, kip en zout toe; laat alles op laag vuur circa 30 minuten trekken.
*Fruit de gesnipperde uien en knoflook goudgeel in de hete olie met boter.
*Voeg rijst met tomatenouree en chilisaus toe en laat alles circa 10 minuten op laag vuur bakken.
*Voeg alles toe aan de bouillon, roer alles door elkaar en laat nog eens 30 minuten op laag vuur koken.
*Voeg tenslotte munt en peterselie toe
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexicaanse soep
Ingrediƫnten
1 1/4 liter water, 200 gram bouillon met kip uit pot, 1 blaadje laurier, 1/2 theeleepel zwarte peper, 1 theelepel zout, 3 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel boter, 30 gram rijst, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel chilisaus, 2 eetlepels gehakte munt, 2 eetlepels gehakte peterselie.
Leuke tips
Lekker als "starter" voor een zuid/midden-amerikaans diner, maar ook voor een multi-cultureel diner. In het eerste geval hoort er natuurlijk een tequila sunrise aan vooraf te gaan.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120677
Homepage ID
5931
Smaak
P
Teller
1018
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*Snipper de uien.
*Hak de munt en peterselie
*Snij de knoflook klein of pers de knoflook
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
shakya