spaghetti met pomodori

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 13:26
Bereidingswijze
Fruit in 2 eetlepels olie de gesneden ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de gepelde tomaten toe. Voeg de oregano en de suiker toe. Laat de saus een half uur op een matig vuur zachtjes koken tot de tomaten zacht zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Pureer de saus met een staafmixer.
Bak de spekjes krokant.
Roer de spaghetti door de saus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijk simpel gerecht. Door de korte bereidingstijd is het een ideaal recept voor na een drukke werkdag. De spaghetti wordt gegeten met een saus van verse pomodori en opgediend met krokant gebakken spekjes en verse parmazan.
Ingrediƫnten
500 gr. spaghetti,
2 el. olijfolie,
750 gr. pomodori of rijpe vleestomaten,
1 grote ui, in stukjes gesneden,
2 teentjes knoflook, fijngesneden,
1 el Oregano,
0,5 tl Suiker,
Zout en peper,
200 gr. spekblokjes of reepjes,
Verse parmazaanse kaas in krullen.
Leuke tips
Strooi over het bord spaghetti de krokant gebakken spekjes en de krullen parmazaanse kaas.
Eet smakelijk!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120676
Homepage ID
3792
Smaak
N
Teller
11817
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
beneteau