Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Fruit de ui en tomaat een minuut. Doe de knoflook en tomatenpuree erbij. Even op hoog vuur meebakken en dan afblussen met een scheut witte wijn.
Doe de alikruken in de pan en doe de deksel erop. bak 3 minuten op hoog vuur.
Schep de schelpjes inn een schaal en serveer met aioli en een kurk waarop spelden zitten.
Doe de alikruken in de pan en doe de deksel erop. bak 3 minuten op hoog vuur.
Schep de schelpjes inn een schaal en serveer met aioli en een kurk waarop spelden zitten.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zeeslakken
Ingrediƫnten
1 kilo alikruken
1 vleestomaat
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. tomatenpuree
scheut droge witte wijn
olijfolie
1 vleestomaat
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. tomatenpuree
scheut droge witte wijn
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekepan met deksel
Leuke tips
Dit gerecht kan ook dienen als voorgerecht waarbij dan stokbrood wordt geserveerd. dan moet men wel zorgen voor iets meer saus. Dus tomaat, ui, tomatenpuree en wijn verdubbelen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120675
Homepage ID
5916
Smaak
P
Teller
1602
Bron
Spaans restaurant
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht