Erwtensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/06/1998 - 12:27
Bereidingswijze
Was en zeef de spliterwten en breng met 2l koud water en de karbonade aan de kook. Kook de spliterwten in 40 min gaar. Was en snijd ondertussen de groenten ende blaadjes van de selderij. Voeg deze na 20 min. met de bouillontabletten toe aan de spliterwten. Roer de soep nog eens goed door en laat zachtjes gaarkoken. Hak de peterselie fijn. laat de rookworst volgens beschrijving wellen en snijthem in vier stukken of plakjes. Breng de soep op smaak met zout en peper uit de molen en bestrooi met de peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpel te maken erwtensoep
Ingrediƫnten
400gr spliterwten 1 schouderkarbonade van 250 gr. halve selderijknol 1 winterwortel 2 aardappels 2 dikke preien 6 takje selderijblad 2 kruiden of vleesbouillontabletten 1 grote rookworst 4 takjes peterselie
Leuke tips
Lekker met roggebrood , roomboter en plakjes knapperig gebakkenbacon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120674
Homepage ID
5621
Smaak
N
Teller
5923
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Erwten wassen en zeven
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
cato