Bereidingswijze
Maak een roux van boter, bloem en bouillon: boter op laag vuur smelten in pan met dikke bodem, bloem erdoor roeren tot een stevige bal ontstaat. Onder voortdurend roeren steeds kleine scheutjes bouillon toevoegen en goed mengen en warm laten worden voordat je het volgende scheutje toevoegt. Ga door met bouillon toevoegen totdat je een zeer stevige ragout hebt. Dan kruiden naar smaak toevoegen en de champignons. Met gesloten deksel en onder af en toe roeren 20 minuten op laag vuur. Door het vocht van de champignons wordt de ragout dunner. Eventueel afmaken met meer kruiden en een scheut room.
Ingrediƫnten
50 gr bloem, 50 gr boter, halve liter groentenbouillon (van blokje), 500 gr champignons, peper, zout, nootmuskaat, kerrie en maggi. Eventueel scheut room.
Leuke tips
Eten met rijst en salade.
De ragout kan ook als borrelhap op stokbrood geserveerd worden.
De ragout kan ook als borrelhap op stokbrood geserveerd worden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120671
Homepage ID
1649
Smaak
N
Teller
68930
Drank
Uit
Bookmarked
49
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Champignons schoonborstelen en in stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht