Kipfilet Met Peer En Roomkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/05/1998 - 17:25
Bereidingswijze
De kipfilets halveren tot 4 mooie, dikke stukjes en deze als zakjes insnijden. De binnenkant met citroensap bestrijken en dun met zout en peper bestrooien. De peer schillen en er 4 mooie, dunne partjes afsnijden. De kaas in 4 stukjes snijden. Elk kiptasje met een partje peer en een stukje kaas vullen. De naad met een cocktailprikker dichtsteken of met keukengaren dichtrijgen. De tasjes paneren door bloem, losgeklopt ei en een mengsel van amandelschaafsel en paneermeel. In een ruime koekenpan de bakboter verhitten. De kippakjes erin leggen en ze 20 sec. zo laten liggen, zodat de paneerlaag zich hecht. Ook de tweede kant zo bakken.en de pakjes aan beide kanten 10 minuten bakken.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gr. kipfilet, liefst 2 grote stukken
1 theelepel citroensap
zout
peper
1 handpeer
75 gr. mascarpone-magor
bloem
ei
1 zakje amandelschaafsel
paneermeel
boter
Leuke tips
Serveer met aardappels of rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120625
Homepage ID
405
Smaak
Z
Teller
504
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja