Sateh-Saus (Gado-Gado)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/05/1998 - 16:50
Bereidingswijze
Fruit de fijngesneden ui en de geraspte knoflook in de olie gedurende ongeveer 2 minuten. Vuur uit of klein. Voeg laos, zout suiker en oelek toe. Vuur weer aan, laat alles 1 minuut fruiten. Voeg ketjap, azijn en ebbie toe. Haal het pannetje van het vuur en voeg de droge pindasaus toe. Voeg zoveel water toe dat de saus mooi smeuig wordt. Zet alles op het vuur en laat het op een laag pitje aan de kook komen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 fijngesnipperde ui
2 a 3 knoflookpitten
2 theelepels laos
1 eetlepel ketjap
eventueel 2 theelepeltjes ebbie
2 theelepels azijn
sambal oelek naar smaak
zout
suiker naar smaak
1/2 pond a 3 ons droge pindasaus
2 a 3 eetlepels slaolie
Leuke tips
Serveer met bijvoorbeeld varkens- of kip-sateh.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120621
Homepage ID
405
Smaak
P
Teller
191
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja