Bereidingswijze
Prik het vlees aan stokjes. Verhit een bodempje olie in 1 of 2 koekenpannen. Draai het vuur laag en leg de stokjes in de pan. Schroei ze al kerend bij matig vuur goed aan tot ze gaar en krokant zijn. Je kunt de sateh ook grilleren.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 a 5 ons mals varkensvlees
peper
zout
geraspte knoflook
-voor de marinade:
1 theelepel sateh-poeder per ons vlees
1 theelepel ketjap per ons vlees
1 a 2 afgestreken eetlepels goela djawa
1 cm santen
beetje water
4 theelepels olie
peper
zout
geraspte knoflook
-voor de marinade:
1 theelepel sateh-poeder per ons vlees
1 theelepel ketjap per ons vlees
1 a 2 afgestreken eetlepels goela djawa
1 cm santen
beetje water
4 theelepels olie
Leuke tips
serveer met pinda-saus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120618
Homepage ID
405
Smaak
P
Teller
386
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in niet te grote dobbelstenen. Kruid het vlees met zout, peper en knoflook; zet het weg. Verwarm de olie (niet te heet); fruit daarin even de boemboe sateh poeder. Vuur uit. Voeg de andere ingredienten voor de marinade toe, met het beetje water. Even alles op matig vuur verwarmen. Roer de saus door het vlees heen en laat het een half uur intrekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht