Provencaalse Bonenschotel Met Worst En Spek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/05/1998 - 12:29
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Was en ontvel de tomaten. Snijd de tomaten in stukjes en ontzaad ze.
Verhit 1,5 eetlepel olijfolie in een koekepan en fruit de ui met de knoflook glazig. Schep de provencaalse kruiden erdoor. Vet een ovenschaal in. Doe de bonen in de schaal en schep de tomaten, de plakjes worst en het uimengsel erdoor. Voeg P/Z naar smaak toe. Leg de plakjes spek erop en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Laat de schotel afgedekt in de oven in ca. 30 minuten door en door heet worden en het spek knapperig bruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudig en voedzaam lekker gerecht voor de zaterdagavond
Ingrediƫnten
2 uien
2 teentjes knoflook
4 grote tomaten
1 rookworst van de slager
3 EL olijfolie
1 EL gedroogde provencaalse kruiden
1 pot witte bonen
peper en zout
50 gr. ontbijtspek in plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal met deksel
koekepan
Leuke tips
lekker met een frisse slade en geroosterd brood.
Eet smalijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120610
Homepage ID
2608
Smaak
N
Teller
2901
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Witte bonen uitlekken en afspoelen in een vergiet.
Worst even koken en daarna in plakjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
saskia