Roomboter vanille-borstplaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/04/1998 - 12:27
Bereidingswijze
1 Voeg alle ingredienten samen, behalve de boter, meng dit goed door elkaar en breng dit aan de kook.

2 Breng dit aan de kook tot 117?C en laat dit zo'n 5 minuten door koken (zorg ervoor dat je met het kwastje steeds de rand van de pan schoon maakt, dit voorkomt latere verkleuring aan de borstplaat).

3 Als dit mengsel het 'harde balstadium' heeft bereikt (als de lepel krast over de bodem van de pan) van het vuur nemen en de boter toevoegen.

4 Vul de borstplaatvormen en laat het geheel afkoelen.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
- 500 gram kristalsuiker

- ? liter slagroom

- ? liter melk

- 40 gr roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
* pan

* pollepel

* borstplaatvormen

* bakplaat met bakpapier bekleed

* natgemaakt kwastje
Leuke tips
Veel plezier, en verbrand je mond niet bij het proeven!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120565
Homepage ID
3159
Smaak
Z
Teller
1435
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# bakplaat met bakpapier bekleden

# borstplaatvormen nat maken en deze op de bakplaat leggen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille