Gerookte Mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/03/1998 - 12:51
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een nieuw idee voor hapje bij aperitief
Ingrediƫnten
Gebruik uitsluitend mosselen die reeds zijn 'geschoond' en verpakt in speciaal daarvoor vervaardigde zakken. Spoel de mosselen enkele malen onder stromend koud water. Maak ze droog met keukenpapier. Leg ze in een laag, met de meest bolle kanten naar beneden gekeerd, naast elkaar op het rooster ( * ) van de rookoven. Plaats het rooster in de reeds hete oven en sluit de oven. Laat de mosselen 15 tot 18 minuten roken tot alle schelpen zich hebben geopend. Neem de mosselen uit de schelpen, bestrooi ze met wat grof gemalen zeezout en steek ze aan houten prikkers. Plaats de mosselen naast elkaar op een met een servet bedekte schaal.
(*) wanneer je beschikt over een rookoven met twee horizontaal geplaatste roosters dan kun je natuurlijk beide gebruiken.
Leuke tips
Leg, bij wijze van garnering, enkele toeven krulpeterselie erbij.

De saus die er, apart in kleine kommetjes, bij gegeven kun je bereiden door drie delen mayonaise te vermengen met drie delen creme fraiche en een deel droge witte vermouth (Noilly Prat). Breng de saus op smaak met wat (selderij)zout, peper uit de molen en roer daarna een royale hoeveelheid fijngehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille en eventueel een beetje kervel) erdoor.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
120507
Homepage ID
44735
Smaak
Q
Teller
6343
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De rookoven leent zich bij uitstek voor het roken van verse mosselen. Gerookte mosselen lenen zich goed om samen met een sausje met tuinkruiden bij het aperitief te presenteren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
brinkman