Bereidingswijze
Kook 6 eieren in 10 min. hard, laat ze schrikken en pel ze. Snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook klein en wrijf ze met 1-2 tl sambal in een vijzel (of met de staafmixer of keukenmachine) tot een pasta. Fruit in 2 el olie het uimengsel 2-3 min. Voeg halve tl gemberpoeder, halve tl djinten, halve tl kemtoembar, halve tl suiker, zout en 2 dl kokosmelk (blik) toe. Laat de saus even doorkoken en leg er dan de gehalveerde eieren in en warm ze kort mee.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
6 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
1-2 tl sambal
2 el olie
halve tl gemberpoeder
halve tl djinten
halve tl ketoembar
halve tl suiker
halve tl zout
2 dl kokosmelk (blik)
1 ui
2 teentjes knoflook
1-2 tl sambal
2 el olie
halve tl gemberpoeder
halve tl djinten
halve tl ketoembar
halve tl suiker
halve tl zout
2 dl kokosmelk (blik)
Leuke tips
Heerlijk over de gekookte rijst met kroepoek.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120504
Homepage ID
3710
Smaak
P
Teller
1423
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht