Yang Cong Niu Rou

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/03/1998 - 00:53
Bereidingswijze
Maak ong.3 el.olie heet en braad het vlees er goed in aan.Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Meng de ingrediente voor de saus. Verwarm de resterede olie,fruit de uien erin en roerbak daarin achtereenvolgens de lenteuitjes,de knoflook,de gember en de chilipepers. Giet de saus erover,laat even koken en voeg dan het vlees erbij. Maak alles nogmaals warm en serveer het. EET SMAKELIJK.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rundvlees met uien en chili (uit Sichuan)
Ingrediƫnten
400gr.runderfilet,2 el.rijstwijn(sherry), 2 el.donkere sojasaus,1 eiwit, 1 el.maiszetmeel,2 grote uien,2 lenteuitjes 3 chilipepers,1 teentje knoflook, 10 gr. verse gember,4 el arachide olie VOOR DE SAUS: 4 el.lichte sojasaus,2 el.hoisinsaus, 2 el.rijstwijn(sherry), 1/4 tl.vers gemalen peper, 1/2 tl,sambal oelek,1 el.maiszetmeel.
Leuke tips
Serveren met rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120501
Homepage ID
5351
Smaak
P
Teller
1986
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
23
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij het vlees in dunne plakjes en meng er de rijstwijn,de donkere sojasaus en het eiwit goed doorheen. Strooi er het maiszetmeel er overheen ,meng alles nogmaals flink door elkaar en laat het 30 min.marineren. Schil de uien,snij ze doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Maak de lenteuitjes schoon en snij ze in stukjes van 2 cm. Reinig de chilipepers en snij ze in dunne ringen. Shil de knoflook en de gember en hak ze fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
elshout