Boontje Kerrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 21:55
Bereidingswijze
De olie verwarmen en vervolgens de ui en knoflook bakken(De knoflook iets later in de pan doen dan de ui,want de knoflook brand eerder aan.)tot ze geurig worden en dan de gehakt toevoegen.
Het gehakt verkruimelen ener een mooi bruin korstje omheen bakken.
Vervolgen de reeds gesneden tomaten toevoegen,goed mengen tot de tomaat slap wordt.
Boullonblokje verkruimelen en toevoegen en dan de boontjes erbij doenen goed vermengen.
Vervolgens de kerrie toevoegen.Het geheel laten sudderen totdat de groenten wat slap worden.
Indien de groenten wat knapperiger moeten blijven niet te lang op het vuur laten staan.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indonesisch groentegerecht(heerlijk als onderdeel van een rijsttafel).
Ingrediƫnten
500gr boontjes
1a2 ons rundergehakt
1 tot 2theelepels kerrie djawa
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 ui
i runderboullonblokje
olie
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok-spatel- olie- tomatensnijder.
Leuke tips
Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld witte rijst en babi ketjap.Of als onderdeel van een rijsttafel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120498
Homepage ID
5626
Smaak
P
Teller
3378
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
54
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boontjes fijn snijden, zouten en zorgen dat het zout goed met de boontjes vermegt worden
even laten staan.
De ui fijnsnijden, de knoflook kneuzen en de tomaat fijn snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
balharrie