Gegratineerde Tagiatelle Met Champignons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 21:50
Bereidingswijze
In de steelpan de boter zachtjes smelten. Als die gesmolten is de bloem erbij en roeren. Bouillon erbij voegen en tot een glad mengsel roeren. Zachtjes zo'n 5 minuten laten koken. Daarna de slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper & zout.
In de braadpan beetje olie verhitten. Hierin de knoflook en champignons kort bakken. Vervolgens de peterselie toevoegen. De gare en uitgelekte tagliatelle erdoor roeren. Het mengsel in een ovenschaal scheppen. De saus eroverheen schenken en met wat geraspte kaas erop in de oven zetten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pasta uit de oven
Ingrediƫnten
350 gram tagliatelle, 200 gram champignons* (alle varianten zijn mogelijk), 2 dl slagroom, 3 el bloem, 1 teentje knoflook, 3 el verse peterselie, 3,5 dl kippenbouillon (van tablet), peper & zout, parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, steelpan, braadpan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120497
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
556
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 210 graden. Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Champignons snijden (in stukjes of schijfjes), knoflook schoonmaken, peterselie knippen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan