Bereidingswijze
1.Meng in een grote kom de ui, knoflook, limoenschil, limoensap en de tacosaus.
2.Snijd de avocado's in de lengte doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting om ze van elkaar te halen. Haal de
pit er uit en haal het vruchtvlees met een lepel van de schil af.
3.Hak de avocado grof en doe hem direct bij de ui en limoen in de kom.
4.Prak het vruchtvlees tot een vrij glad mengsel, kruid het en roer de fijngesneden koriander erdoor. Schep het in een
schaal en garneer met korianderblaadjes.
5.Omring de schaal met tortillachips om te dippen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een van de bekentste gerechten van Mexico. Heerlijk als voorgerecht of als ingredient in andere recepten
Ingrediƫnten
1 middelgrote ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, geraspte schil en sap van een halve limoen, 3 grote rijpe
avocado's, 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden, 5 eetlepels tacosaus (casa fiesta), zout en zwarte peper, Tortillachips.
avocado's, 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden, 5 eetlepels tacosaus (casa fiesta), zout en zwarte peper, Tortillachips.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120485
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
6994
Drank
Uit
Bookmarked
208
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht