Bereidingswijze
1.Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten, afspoelenen weer afgieten.
2.Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan. Ui toevoegen en goubruin en zacht bakken; voeg rijst toe en zet het
vuur laag. Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.
3.Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen; eenmaal roeren.
Vuur laag zetten en afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur halen en 5
minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.
4.Met een vork de rijst losroeren en opdienen.
2.Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan. Ui toevoegen en goubruin en zacht bakken; voeg rijst toe en zet het
vuur laag. Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.
3.Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen; eenmaal roeren.
Vuur laag zetten en afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur halen en 5
minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.
4.Met een vork de rijst losroeren en opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
1,25 kop langkorrelige rijst, 1 el olijfolie, 15 gram boter, 1 middelgrote ui gesnipperd, 2 tl fijngeraspte sinaasappelschil, 1,25 dl
sinaasappelsap, 1,25 dl sherry, 3,75 dl kippenbouillon.
sinaasappelsap, 1,25 dl sherry, 3,75 dl kippenbouillon.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120482
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
213
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht