Valencia Rijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 20:42
Bereidingswijze
1.Rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten, afspoelenen weer afgieten.
2.Verhit op een matig vuur olie en boter in een pan. Ui toevoegen en goubruin en zacht bakken; voeg rijst toe en zet het
vuur laag. Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.
3.Sinaasappelschil, sinaasappelsap, sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen; eenmaal roeren.
Vuur laag zetten en afgedekt 8-10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur halen en 5
minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.
4.Met een vork de rijst losroeren en opdienen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
1,25 kop langkorrelige rijst, 1 el olijfolie, 15 gram boter, 1 middelgrote ui gesnipperd, 2 tl fijngeraspte sinaasappelschil, 1,25 dl
sinaasappelsap, 1,25 dl sherry, 3,75 dl kippenbouillon.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120482
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
213
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan