Bitterkoekjespudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 19:52
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
5 blaadjes witte gelatine
1/4 l. slagroom
1 eetl. vloeibare honing
1 eetl. maraschinolikeur
1 l. bitterkoekjesvla
1 dl rode druivensap
3 eetl. citroensap
1 theel. aardappelmeel
1/2 eetl. suiker
20 kleine bitterkoekjes
10 eetl. frambozenjam
Hulpmiddelen & keukengerei
Rest van slagroom met suiker stijfkloppen. In spuitzak doen. Platte schaal op de vorm leggen en het geheel samen keren. Even schudden en de pudding op de schaal laten glijden. Saus erover schenken. Garneren met toefje slagroom en bitterkoekjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120480
Homepage ID
854066
Smaak
Z
Teller
1037
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
In ruim kokend water gelatine ca. 5 min. weken. Helft van slagroom met honing en maraschino stijfkloppen. 2eetl. water verhitten. Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af in heet water de gelatine oplossen. Door de vla roeren. Vla luchtig door slagroom scheppen. Puddingvorm (inh. 1l ) omspoelen met koud water. Vlamengsel erin schenken, in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. In steelpan druivensap en jam aan de kook brengen. Aardappelmeel met citroensap gladroeren. Al roerende aan druivensap mengsel toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus ontstaat. Boven een kom zeven en laten afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vancouver