Gekookte Rode Kool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 17:13
Bereidingswijze
De rode kool met zout in een bodempje water opzetten en vlug aan de kook brengen, kruidnagels toevoegen en in ongeveer 30 minuten gaar koken. Roer een klontje boter door de kool en voeg de azijn en suiker toe tot en bind het kookvocht met (aangemengd) aardappelmeel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten

1 kg geschaafde rode kool
snufje zout
2 a 3 kruidnagels
een scheut azijn
1 eetl. suiker
1 klontje boter
aardappelmeel.
Leuke tips
Variaties:
In plaats van azijn kan heel goed een gesnipperde zure appel in het basisrecept worden gebruikt, die de laatste 10 minuten meekookt.

In plaats van aardappelmeel kan ook een eetlepel rijst worden meegekookt, waardoor het vocht gedurende het koken gebonden wordt.

In plaats van suiker zijn rozijnen een uitkomst, dan zijn kinderen nog sneller rode kool liefhebbers.

Probeer eens in plaats van een bodempje water sinaasappelsap.

Fruit een gesnipperde ui in boter goudbruin, schep er twee in blokken gesneden appels door met kaneel en nootmuskaat en ga verder met het basisrecept waarvan de suiker door bruine suiker wordt vervangen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120459
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
601
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2