Bereidingswijze
Verwijder het groen en schrap de wortels schoon onder stromend water. Snijd ze in stukjes van ca. 4 cm (of snijd winterwortel in plakken van ca. 1 cm dik). Boen de limoen schoon en rasp er 1 eetlepel groene schil dun af. Pers de limoen uit. Hak de dragon fijn. Smelt de boter zachtjes in een pan. Roer de geraspte schil en 1 eetlepel limoensap erdoor. Schep de stukken wortel en de dragon erdoor en voeg een 1 dl water toe. Smoor de wortel afgedekt in ca. 8-10 minuten zachtjes gaar. Laat eventueel in nog ca. 2 minuten zonder deksel het vocht verdampen. Lekker bij vis en kipfilet.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 bos peen of 800 g winterwortel
1 limoen
2-3 takjes verse dragon
25 g boter
zout, versgemalen peper
1 limoen
2-3 takjes verse dragon
25 g boter
zout, versgemalen peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120456
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1633
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht