Bereidingswijze
Zet de pruimen op met de (week)wijn, voeg suiker en kaneel toe en breng ze aan de kook.
Laat ze een goed uur zachtjes stoven met gesloten deksel. Voeg dan de honing toe en laat ze nog een goed kwartier stoven. De kooktijd luistert niet zo nauw, waar het om gaat is dat de wijn inkookt tot een geurige dunne siroop.
Laat ze een goed uur zachtjes stoven met gesloten deksel. Voeg dan de honing toe en laat ze nog een goed kwartier stoven. De kooktijd luistert niet zo nauw, waar het om gaat is dat de wijn inkookt tot een geurige dunne siroop.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pruimen geweekt en zachtjes gekookt in gekruide wijn worden verrukkelijke pruimedanten: bolrond, vlezig en zoet.
Recept ooit uit NRC geknipt.
Recept ooit uit NRC geknipt.
Ingrediƫnten
500 gram gedroogde pruimen, liefst Californian prunes
120 gram suiker
4 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel kaneel
5 dl rode wijn
120 gram suiker
4 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel kaneel
5 dl rode wijn
Leuke tips
Ideaal bij koude rijstpudding. Wij maken de winterkoninkjes altijd bij de hazepeper en romige aardappelschotel en hebben dan de dag daarop nog lekker te snoepen.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120454
Homepage ID
3891
Smaak
Z
Teller
740
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bedek de pruimen met goede rode wijn en week ze gedurende enkele uren (minstens 4).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht